آزمون ناتی CCL
آزمون ناتی

آزمون ناتی CCL

ناتی (NAATI) سازمان رسمی تایید اعتبار مترجمان و مترجمان همزمان در استرالیاست. از ابتدای سال ۲۰۱۸، این سازمان آزمون جدیدی به نام آزمون CCL Credentialed Community Language Testing معرفی کرده است که در صورت قبولی در آن و کسب نمره حدنصاب (۶۳/۹۰)، فرد می تواند ۵ امتیاز به امتیاز مهاجرتی خود اضافه کند. لازم به ذکر است کاربرد این آزمون فقط برای افزایش ۵ امتیاز مهاجرت است. به عبارت دیگر، فردی که در آزمون CCL قبول می شود، حق کار کردن به عنوان مترجم رسمی را نخواهد داشت.

محل برگزاری آزمون ناتی سی سی ال

در حال حاضر آزمون ناتی CCL در ایران برگزار نمی شود. این آزمون فقط در کشور استرالیا و در شهر های زیر برگزار می شود:

• سیدنی
• ملبورن
• بریزبین
• هوبارت
• آدلاید
• پرث
• کانبرا

تاریخ برگزاری آزمون ناتی سی سی ال

آزمون ناتی CCL در سال ۲۰۱۸ در تاریخ های زیر برگزار می شود:

  • ۱۹ تا ۲۳ مارچ ۲۰۱۸
  • ۱۴ تا ۱۸ می ۲۰۱۸
  • ۱۸ تا ۲۲ جون ۲۰۱۸
  • ۱۳ تا ۱۷ آگوست ۲۰۱۸
  • ۲۲ تا ۲۶ اکتبر ۲۰۱۸
  • ۳ تا ۷ دسامبر ۲۰۱۸

لازم به ذکر است تا ماه می ۲۰۱۸، ثبت نام برای آزمون ناتی CCL امکان پذیر نمی باشد. 

هزینه آزمون ناتی سی سی ال

هزینه آزمون ناتی CCL  معادل ۸۰۰ دلار استرالیاست.

نحوه ثبت نام و مراحل آزمون ناتی سی سی ال

مراحل ثبت نام و برگزاری آزمون ناتی CCL در زیر شرح داده شده است:

  1. ابتدا به صورت آنلاین و از طریق وبسایت ناتی برای آزمون ثبت نام می کنید.
  2. ایمیلی از ناتی دریافت می کنید که تایید می کند می توانید در آزمون شرکت کنید.
  3. ایمیل دیگری از ناتی دریافت خواهید کرد که تاریخ دقیق آزمون را به شما اطلاع می دهد. در این زمان باید هزینه آزمون (۸۰۰ دلار استرالیا) را پرداخت کنید.
  4. پس از پرداخت هزینه آزمون، ایمیل دیگری از ناتی دریافت می کنید که ثبت نام شما برای آزمون ناتی CCL را رسما تایید می کند.
  5. در تاریخ مشخص شده در آزمون ناتی CCL شرکت می کنید.
  6. نتیجه آزمون تا حد اکثر ۸ هفته به شما ایمیل خواهد شد.
  7. در صورتی که به نمره خود اعتراض داشته باشید، می توانید تقاضای بازبینی کنید. هزینه تقاضای بازبینی این آزمون، ۱۸۰ دلار استرالیاست.

ساختار آزمون ناتی سی سی ال

آزمون ناتی CCL از ۲ مکالمه ضبط شده تشکیل شده است که هر کدام از آنها تقریبا ۳۰۰ کلمه هستند. این مکالمات در موقعیت های زندگی روزمره در جامعه استرالیایی اتفاق می افتد. این موقعیت ها شامل بیمارستان، مراکز آموزشی، اداره مهاجرت، مراکز خدمات اجتماعی و بیمه، خرید، اجاره خانه و … می شود. هر کدام از این مکالمه ها بین یک استرالیایی و یک فارسی زبان اتفاق می افتد، به طوری که حدودا نیمی از مکالمه به فارسی و نیمی از آن به انگلیسی است. هر مکالمه به بخش های کوچکتر ۳۵ کلمه ای تقسیم شده است . بین این بخش ها صدای زنگ کوتاهی شنیده می شود و زبان مکالمه یکی در میان عوض می شود. به طور مثال، مکالمه را فرد استرالیایی به زبان انگلیسی آغاز می کند (حدود ۳۵ کلمه) و صدای زنگ شنیده می شود . سپس پاسخ این فرد را فرد دوم به زبان فارسی می دهد و مجددا صدای زنگ شنیده می شود و مکالمه به همین شکل یکی در میان تا پایان ادامه می یابد.

آزمون ناتی CCL مجموعا از ۹۰ نمره است و هر مکالمه آن ۴۵ نمره دارد.

نحوه برگزاری آزمون ناتی سی سی ال

آزمون ناتی CCL به شکل کاملا شفاهی است، به این ترتیب که شما باید ترجمه را به صورت شفاهی انجام دهید و صدای شما برای ارزیابی ضبط می گردد. ابتدا مراقب امتحان بخش اول مکالمه اول را تا صدای زنگ برای شما پخش می کند. در حین پخش هر قسمت، شما اجازه نت برداری دارید. پس از شنیدن صدای زنگ باید بلافاصله ترجمه قسمت شنیده شده را بگویید. اگر بخشی که شنیده اید به انگلیسی باشد، ترجمه شما به فارسی خواهد بود و بالعکس.  مراقب امتحان صبر می کند تا پاسخ شما کامل شود و سپس بخش بعدی مکالمه را برای شما پخش می کند و این روند تا پایان مکالمه اول ادامه می یابد. همان طور که در بخش ساختار آزمون ناتی CCL ذکر شد، زبان بخش های هر مکالمه به ترتیب انگلیسی و فارسی می شود.

همین روند برای مکالمه دوم نیز تکرار می شود.

مدت زمان آزمون ناتی سی سی ال

آزمون ناتی CCL آزمون بسیار کوتاهی است و بین ۳۵ تا ۴۰ دقیقه به طول می انجامد.

نمره قبولی در آزمون ناتی سی سی ال

برای قبولی در آزمون ناتی CCL باید حداقل نمره ۶۳ از ۹۰ نمره آزمون را کسب کنید. به علاوه، نمره شما در هر مکالمه باید حداقل ۲۹ از ۴۵ باشد. به عنوان مثال اگر در مکالمه اول نمره ۴۰ و در مکالمه دوم نمره ۲۵ گرفتید، با وجود اینکه نمره شما ۶۵ می شود، باز هم مردود خواهید شد چرا که باید در هر دو مکالمه حداقل نمره ۲۹ بگیرید.

نحوه نمره دهی آزمون ناتی سی سی ال

نتیجه آزمون هر داوطلب توسط ۲ متخصص ناتی مورد ارزیابی قرار می گیرد. معیار اول ارزیابی، توانایی داوطلب در انتقال دقیق مفاهیم در ترجمه های انگلیسی و فارسی می باشد. همچنین کیفیت زبان مورد استفاده و نیز تشخیص استفاده درست از کلمات رسمی تر در مواقع مناسب در نمره شما در هر مکالمه موثرند.

خطاهای زبانی که بر دقت ترجمه تاثیر گذارند، به شدت نمره منفی دارند. به طور مشخص، اشتباهاتی نظیر حذف و اضافه کردن کلمه یا انتخاب کلمات نامناسب در ترجمه، به شکلی که بر مفهموم مورد نظر تاثیر منفی داشته باشد، منجر به از دست دادن نمره زیادی می شود. ۲ یا ۳ خطا از این نوع در هر مکالمه منجر به مردود شدن در آزمون ناتی CCL می گردد.

نمونه سوالات آزمون ناتی سی سی ال

با توجه به اینکه آزمون ناتی CCL آزمون بسیار جدیدی است، نمونه سوال زیادی برای آن وجود ندارد. برای دانلود کردن نمونه سوالات موجود برای این آزمون که توسط خود موسسه ناتی طراحی شده است، روی لینک های زیر کلیک کنید:

فرم هوشمند ارزیابی ویزای مهارتی

درخواست مشاوره رایگان


جهت ارزیابی دقیق شرایط خود، فرم ارزیابی را پر کنید و منتظر پاسخ وکیل رسمی MARA باشید.

قوانین مهاجرت استرالیا همواره در حال تغییرات جزیی و کلی هستند، و تنها مرجع رسمی از طرف اداره مهاجرت استرالیا برای انجام امور قانونی وکلای رسمی اداره مهاجرت MARA هستند. اگر بدنبال وکیل هستید، پرونده خود را به وکیل رسمی بسپارید تا از هر لحاظ از صحت انجام کار اطمینان داشته باشید. وکیل رسمی باید در اداره مهجرت استرالیا رجیستر شده باشد.

فرم هوشمند ارزیابی ویزای مهارتی
تماس با ما

سوالات متداول

دوره طرح طلایی از پایه تا آزمون توسط کدام موسسه طراحی شده است؟

دوره طرح طلایی توسط دپارتمان زبان ویزاپیک در استرالیا طراحی شده است. طراحان این دوره مدرسین رسمی در استرالیا و مورد تایید British Council  و Pearson می باشند.

من سطح کافی برای اقدام از طریق ویزای تحصیلی یا اقامت ندارم، آیا می توانم اقدام کنم؟

با توجه به اینکه برای ویزای دانشجویی و اقامتی احتیاج به نمره زبان دارید، پیشنهاد ما به شما استفاده از بسته های ترکیبی زبان و مهاجرت می باشد. افراد زیادی از این برنامه نتیجه ی مثبت گرفته اند و توانسته اند با یک برنامه عملی و واقع بینانه نتیجه مثبتی بدست آورند. اطلاعات بیشتر درباره بسته های ترکیبی مهاجرت و زبان

فرزند من ۲۹ سال دارد، آیا می توانم ایشان را در پرونده خود قرار دهم و برای ایشان هم ویزای اقامت دائم دریافت کنم؟

فرزند بالای ۱۸ سال مستقل محسوب می شود، اگر فرزند شما بلافاصله بعد از مدرسه به دانشگاه رفته است و شغل ندارد و قصد ازدواج نکرده است می تواند به عنوان فرزند وابسته به شما محسوب شود و برای او نیز اقامت دائم دریافت کنید.

آیا می توانم با ویزای مهارتی به استرالیا بیایم و بعد برای فرزندان خودم که سن زیر ۱۸ سال دارند ویزا دریافت کنم؟َ

بلی، اگر ابتدا برای خودتان ویزا گرفته اید می توانید در مرحله بعدی برای فرزندان زیر ۱۸ سال هم ویزا بگیرید. البته باید هنگام دریافت ویزای خودتان به اداره ی مهاجرت استرالیا اعلام کرده باشید که فرزند داشته اید.

من اقامت دائم استرالیا را دارم، آیا فرزند من که قرار است ۶ ماه دیگر متولد شود، شهروند استرالیا خواهد بود؟

اگر تولد فرزند در خاک استرالیا باشد ایشان شهروند خواهند بود و اگر تولد فرزند خارج از خاک استرالیا باشد فرزند شما اقامت دائم خواهد بود و باید برای شهروندی بعدا اقدام کنید.

آیا ویزای ۱۸۹و۱۹۰ بهتر است یا ۴۸۹؟

ویزاهای ۱۸۹ و ۱۹۰ اقامت دائم استرالیا می باشند. ویزای ۴۸۹ اقامت ۴ ساله است که ۲ سال اول آن باید در منطقه ای باشید که از آن اسپانسر دریافت کرده اید. ۱ سال از ۲ سال اول را باید کار کنید و tax پرداخت کنید.

آیا تمامی تست های زبان که در اداره مهاجرت استرالیا پذیرفته می شود در سازمان مهندسین استرالیا هم پذیرفته می شود؟

خیر، اداره مهندسین استرالیا فقط تست های آیلتس (جنرال یا آکادمیک)، ویا تافل (BT) را می پذیرد.

آیا ویزای ۱۸۹ بهتر است یا ۱۹۰؟

ویزای ۱۸۹ ویزای مستقل استرالیاست که با ورود به استرالیا می توانید در هر ایالتی که تمایل داشتید سکونت کنید. اگر با ویزای ۱۹۰ وارد استرالیا شدید باید ۲ سال اول را در ایالتی باشید که از آن اسپانسرشیپ دریافت کرده اید. هر دو ویزا اقامت دائم استرالیا می باشند.