متن مصاحبه آقای مصطفی هماپور با رادیو نشاط درمورد شرایط ویزای والدین استرالیا و تغییرات ویزای سرمایه گزاری استرالیا

  • آقای هماپور این هفته آپدیت جدیدی درمورد اخبار مهاجرتی داریم؟
  • بله، این هفته چند تا خبر هست که من میخواهم خدمتتون بگم. اول درمورد ویزای والدین استرالیا که شما از من قول خواسته بودید درموردش صحبت بکنم ، دوم صحبتی در مورد ویزای سرمایه گذاری داشته باشیم.
  • بله، لطفا شروع کنید؛
  • خدمت شما عرض کنم که درمورد ویزای والدین استرالیا خب هفته گذشته ما یه صحبتی کردیم که برای خیلی ها سوالهایی پیش اومد ؛ ویزای والدینی که الان در حال اجرا میباشد ویزایی هست که خب فرزندان باید اقامت دائم استرالیا رو داشته باشند یا سیتیزن استرالیا باشند. نصف فرزندان باید در استرالیا باشند تا بشود این ویزا ( ویزای والدین استرالیا) رو گرفت و خب برای هرکدام از والدین هم حدود 50000 دلار این ویزا هزینه دارد. حالا من در جزئیاتش ورود نمیکنم که والدین میتوانند ویزای اقامت دائم استرالیا رو بگیرند . علاوه بر این ویزای والدین استرالیا ما ویزای توریستی را داریم که ویزای توریستی خب بین 3 ماه تا 18 ماه 2 سال 3 سال ، بسته به شرایط حال والدین و اینکه چند بار به استرالیا سفر کردند این ویزا صادر میشود. در ویزای توریستی  والدین میتوانند براحتی بیایند ؛ اما نکته ای که در ویزای توریستی وجود دارد این است که در بهترین حالت ممکن والدین باید 12 ماه بیشتر اگر تو استرالیا بودند خاک استرالیا را ترک کنند و دوباره برگردند. این در بهترین حالت ممکن است یعنی در طولانی ترین حالتی که میتوانندبمانند بدون اینکه در واقع استرالیا رو ترک کنند در واقع 12 ماه هست. از سال 2016 دولت مارکوم ترنبل قولی داد که اگر آنها انتخاب بشوند یک نوع ویزای جدیدی برای والدین ایجاد میکنند که این ویزای جدید حالا قرار است که از سال 2019 (اوایلش) اجرایی بشه و به این صورت که  این ویزا 3ساله و 5 ساله است . ویزای 3 ساله والدین در استرالیا 5000 دلار، ویزای 5 ساله والدین در استرالیا 10000 دلار و یک بار هم با قابلیت 5 سال تمدید دارد. نکته ای که اینجا حائز اهمیت هست این است که در این ویزا دیگر تست بالانس فامیلی نیاز نیست. یعنی: بچه ها میتوانند نصفشان در استرالیا نباشند، اشکال ندارد. یعنی تقریبا شبیه ویزای توریستی هست این بخشش و نکته بعدی که دارد این است که این بچه ها باید سیتیزن و اقامت دائم استرالیا باشند همچنان .  ویزای والدین استرالیا هم که صادر بشود دیگر آن شرط خروج بعد از12 ماه را که ویزای توریستی دارد این ویزا ندارد. حالا بحث خیلی گسترده پیش آمده که یه عده آمدند گفتند خب این ویزا که دیگه به درد نمیخورد وقتی ویزای توریستی استرالیا را ما میتوانیم با هزینه کمتری بگیریم چرا باید بیایم ویزای 5000 دلاری و 10000 دلاری بگیریم با این همه هزینه؟ چون بیمه هم روی این ویزا  اجباری هست و علاوه بر اون  فرزندان باید تعهد بدند که اگر هزینه ای روی در واقع پدر و مادر خدایی نکرده به وجود آمد باید بیایند آن هزینه ها رو بچه ها کاور بکنند یعنی تعهد نیاز هست اسپانسر نیاز هست .با کلی درد سر .  حالا ولی یه عده هم هستند که میگند این ویزا  اگر باشد ما محدودیت عدم خروج را داریم که آن بسیار برای ما خوب هستش ، لذا باید منتظر باشیم تا ببینیم که دقیقا چه شرایطی اعلام میشود و ببینیم که چطور این ویزا اعلام خواهد شد.
  • این قوانین قبل از انتخابات فدرال انتخاب میافتد یا بعد از این انتخابات سال جاری؟
  •  چیزی که اعلام شده است خب دقیق مشخص نکردند ولی گفتند که تایید شده و از نیمه اول 2019 این قانون میخواهد اجرایی شود.
  • اما درمورد ویزاهای سرمایه گذاری استرالیا میخواهم خبری امروز داشته باشم که خیلی هم خبر پر سر و صدایی شده است. خب اول ایالت سیدنی دیگر قبول نمیکنند تا اطلاع ثانوی؛ به همین ترتیب خب بعد ایالت کویینزلند اعلام کرد بعدش ملبورن اعلام کرد و 2-3 روز پیش هم ایالت پرت اعلام کرد که دیگر ویزاهای سرمایه گذاری استرالیا را فعلا قبول نمیکنند که این شامل همه ی انواع های ویزاها از کارآفرینی گرفته تا سرمایه گذاری 1.5 میلیون دلاری 5 میلیون دلاری و 15میلیون دلاری رو شامل میشود ویزای 132 ( ویزای بیزنس برای افراد خاص) و به طور کلی میشود گفت همه ی انواع ویزاهای سرمایه گذاری استرالیا و کارافرینی را شامل میشود این خبر خیلی خبر عجیبی بود بخاطر اینکه خب استرالیا خیلی روی این ویزاهای سرمایه گذاریش در واقع حساب میکند. حالا باید ببینیم که علت چیست؟ احتمال میدهند که شاید مهمترین دلیل این اتفاق آن تعداد زیاد پرونده ای است که امسال ارسال شده است و اداره مهاجرت استرالیا میخواهد فعلا ایالت ها stop کنند تا یک مقدار صف را خلوت بکند . یا بعضی ها هم اعتقاد دارند که شاید تغییرات خاصی میخواهند ایجاد بکنند که روی این ایالت ها اعمال بکنند . مثلا اگر یادتان باشد چند ماه پیش ایالت ساوت استرالیا این کار را کرد و تغییراتی ایجاد کرد به صورتی که فقط افرادی میتوانند برای ایالت ساوت استرالیا اقدام کنند که یک بار قبلا ویزیت کرده باشند ساوت استرالیا را ممکن است  تغییراتی این چنین ایجاد بشود. صرفا باید صبر بکنیم .  در ضمن ما ( ویزاپیک) هم مرتب در تماس هستیم با ایالت ها تا ببینیم که این دلایل چه بوده که اتفاق افتاده است!
  • به نظر باید موقت باشد ، چون یک همچین سرمایه گذاری و پولی که به استرالیا وارد میشد را فکر نمیکنم دولت به این راحتی چشم پوشی کند و در نظر نگیرد؟
  • کاملا درست است. علاوه بر اینکه سرمایه گذاری و پول برای ایالت ها بسیار مهم محسوب میشود  هرکسی که با ویزای کارآفرینی وارد استرالیا میشود ملزم هست که 2 نفر را استخدام کند که خب این خودش کارآفرینی ایجاد میکند که میتواند شرایط را خیلی خوب کند.
  • مطالبی که الان گفتید شامل حال چه کسانی میشود؟ یعنی مثلا اینها که تازه آمدند، آنهایی که قدیمی کار کردند عطف ما سبق میشود به قولی؟
  •  افرادی که روی سیدنی اقدام کردند از سال جدید – آنهایی که روی  کوینزلند  قبل 2 ژانویه اقدام کردند – ویکتوریا یا همون ملبورن قبل 5 ژانویه و پرث قبل از هشتم ژانویه- افرادی که اقدام کرده باشند حتی اگر دعوت نامه هم نگرفته باشند صرفا اقدام کرده باشند پرونده شان به جریان میافتد البته ممکن است یک مقدار کند تر بشود . ولی افرادی که بعد از این تاریخ هایی که من اعلام کردم که تمامی آنها تقریبا همان هفته اول ژانویه هستند اقدام بکنند دیگر پرونده شان در جریان نمیافتد. بنابراین آنهایی که دعوت نامه دارند پرونده شان در جریان است یا پرونده را ارسال کردند نگران نباشند این قانون یا در واقع قانون که نیست این تغییرات شامل حال آنها نخواهد شد.
  • شما توصیه تان  برای این عزیزانی که حداقل تا الان اقدام کردند برای این نوع ویزاها چی هست؟
  •  آنهایی که اقدام کردند پرونده شان ارسال شده است که نگران نباشند. آنهایی که در شرف اقدام بودند یا من خودم خیلی پرونده دارم که کارهایشان در حال انجام هست اما هنوز پرونده ها ارسال نشده اند تا آن طرح تجاری هاشان اعلام بشود، مدارکشان اماده بشود ؛ نظر من این است که شرایط دوباره برمیگردد، شرایط طبیعی میشود. آنهایی که قصد اقدام دارند یا دارند اقدام میکنند کارهایشان را طبق روال جلو ببرند به محض اینکه شرایط ایالت ها برگشت باز دوباره پرونده هایشان را از سر بگیرند. باز تضمینی نیست برای این اتفاق ولی بسیار بسیار بعید است که بخواهد اداره مهاجرت استرالیا تغییرات عمده ای روی ویزای سرمایه گذاری استرالیا انجام بدهد.
  • خیلی ممنون آقای مصطفی هماپور این چند هفته این 2 ماه 3 ماهی که باهم بودیم خیلی سپاسگزارم زحمت کشیدید پشت خط تلفن برنامه اومدید . خیلی سپاسگذارم ممنون تو این مدتی که باهم بودیم من به شخصه خیلی چیزها از شما یاد گرفتم.

    • برای تماس با شرکت ویزاپیک میتوانید به آدرس وب سایتشان www.visapick.com بروید و یا در کانال تلگرام دنبال بکنید (visapick@) و از آخرین آپدیت ها و اخبار با خبر شوید.
    • فایل صوتی این مصاحبه و بقیه مصاحبه های وکیل مهاجرت استرالیا جناب آقای مصطفی هماپور را در کانال تلگرام ویزاپیک موجود می باشد، لذا جهت کسب اطلاعات از آخرین اخبار مهاجرتی، حتما ما را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.